Україна не має реальних грошей на закупівлю палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не має реальних грошей на закупівлю палива

Енергетика
3867
Реальних грошей у НАК “Нафтогаз України” на сьогоднішній день немає, тому для закупівлі газу компанії потрібно брати кредити.
Про це написав голова Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.
“Відкритим залишається і питання накопичення цих додаткових 5 млрд кубометрів газу. Справа в тому, що реальних грошей у НАК “Нафтогаз” зараз немає. Як варіант, можна взяти у “Ощадбанку” кредит у $500 млн, але це може спричинити серйозні наслідки, зокрема подальшу девальвацію гривні. Ще один шлях – європейські кредити, але щоб їх отримати, потрібно діяти швидко, щоб встигнути до зими закачати потрібну кількість палива”, – зазначив експерт.
Він також вважає, що в разі холодної зими або інших надзвичайних ситуацій, Україні знадобиться більше газу. “Завдяки додатковим кубометрам, ми, грубо кажучи, страхуємо і європейські поставки газу”, – розповів Юрій Корольчук.
Як повідомлялося раніше. у травні 2016 року “Нафтогаз” виплатив останній транш позики ($300 млн) з відновлюваної кредитної лінії, узгодженої з ЄБРР у 2015 році. При цьому кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року, і компанія зможе скористатися її коштами протягом наступних двох опалювальних сезонів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас