Названо найслабший банк Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найслабший банк Європи

Фондовий ринок
2540
UniCredit, найбільший банк Італії за обсягом активів, виявився найслабшим великим банком в Європі за результатами липневого стрес-тесту.
Перед новим виконавчим директором Жан-П’єром Мюст’є, який готує план з відродження банку, стоїть величезна кількість невирішених питань – чого варті лише проблемні кредити, обсяг яких становить 89,9 млрд євро – вище, ніж в будь-якому європейському банку.
Проблеми в UniCredit, який оперує величезним бізнесом в Німеччині і Східній Європі, може стати загрозою не тільки для економіки Італії, але і для фінансової стабільності континенту в цілому.
До того ж результати референдуму щодо Брексіту (виходу Великої Британії з Європейського Союзу) також похитнули європейську фінансову систему і зробили її більш вразливою до економічних шоків.
Річ у тому, що, як і переважна більшість італійських банків, UniCredit дотримувався політики низьких процентних ставок – іпотечні ставки в банках Італії залишаються на рівні 1%. Водночас на банках негативно відбилася і декада економічної депресії в Італії: обсяги проблемних кредитів збільшилися, а прибуток – знизився.
Протягомі кількох років банк реагував на ситуацію поступовим підвищенням комісій, продажем активів і зменшенням витрат. Але вжиті заходи майже не давали результатів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас