Акціонер Альфа-Банку випустив четвертий транш дворічних єврооблігацій на $30 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонер Альфа-Банку випустив четвертий транш дворічних єврооблігацій на $30 млн

Фондовий ринок
318
Єдиний акціонер ПАТ “Альфа-Банк” (Київ) – ABH Ukraine – випустив єврооблігації на суму $30 млн, повідомляється в прес-релізі фінустанови.
Згідно з документом, цінні папери випущені за правилом Reg S (для неамериканських інвесторів – ред.) з терміном обігу до 2018 року і купонним доходом 7,5% річних.
Єврооблігації включені в лістинг Франкфуртської фондової біржі.
Альфа-Банк уточнює, що це вже четвертий подібний випуск єврооблігацій ABH Ukraine за останні шість місяців.
За словами головного керуючого директора Альфа-Банку в Україні Рушана Хвесюка, наведеними в документі, успішне попереднє розміщення цінних паперів дає підставу підготувати черговий випуск єврооблігацій в кінці 2016 – на початку 2017 року.
“Четвертий випуск єврооблігацій менш ніж за 12 місяців свідчить про незмінно високий попит інвестиційної спільноти на боргові інструменти українського Альфа-Банку, номіновані як у доларах США, так і в євро. Це дає нам можливість говорити про високу довіру учасників ринку до акціонерів “Альфа-груп” і їхню підтримку планів з розвитку банківського бізнесу в Україні”, – сказав він.
Альфа-Банк (до січня 2001 року – Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році. У ABH Holding входять також Альфа-Банки в Україні, Білорусі, Казахстані, РФ і Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі і в Великій Британії.
Власниками ABH Holdings SA є уродженець Львова Михайло Фрідман – 36,47% і уродженець Києва Герман Хан – 23,27% (наразі – громадяни Ізраїлю, які проживають в Лондоні), а також Олексій Кузьмічов – 18,12%, Петро Авен – 13,76%, Андрій Косогов – 4,08% (всі – громадяни РФ, проживають у Москві), The Mark Foundation for Cancer Research – 4,03%.
За даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 з розміром активів Альфа-Банк посідав 9-е місце (41,43 млрд грн) серед 108 чинних фінустанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас