Кабмін змінив правила призначення субсидії для непрацюючих пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін змінив правила призначення субсидії для непрацюючих пенсіонерів

Особисті фінанси
1838
Кабінет міністрів встановив, що при призначенні житлової субсидії для непрацюючих з цього року пенсіонерів має враховуватися їхній дохід тільки за попередній місяць перед зверненням, а не за попередній рік.
Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства соціальної політики, цим рішенням уряд відреагував на численні звернення українців, які в 2015 році працювали і отримували заробітну плату, або, зарплату і пенсію, а в 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію.
“У людей це викликало нерозуміння, чому приймаються до уваги їхні доходи, які не відповідають сьогоднішньому дню. Мовляв, чому при розрахунку розміру субсидії в 2016 році враховується дохід за весь 2015 рік, якого в реальності в людини сьогодні немає. Тому прийнято соціально справедливе рішення – піти назустріч пенсіонерам в той час, як їхні доходи знизилися порівняно з минулим роком”, – йдеться в повідомленні прес-служби відомства, з посиланням на слова міністра соціальної політики Андрія Реви.
У повідомленні наголошується, що дане рішення було прийнято на засіданні уряду 8 вересня і найближчим часом набере чинності.
Таким чином, всім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням субсидій з вересня, субсидія буде призначена з новими правилами, виходячи лише з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас