Дрон для розвідки: пожежні Нью-Йорка розпочали тестування невеликих дронів-пожежників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрон для розвідки: пожежні Нью-Йорка розпочали тестування невеликих дронів-пожежників

Технології&Авто
234
Пожежні Нью-Йорка почнуть використовувати дрони для розвідки.
Як повідомляє The New York Times, пожежні Нью-Йорка розпочали тестування невеликих дронів-пожежників, які оснащуються камерами і тепловізорами.
Задумка сама по собі хороша: машина вартістю $85 тис. зможе транслювати в режимі реального часу те, що записує камера, дозволяючи співробітникам пожежної охорони реагувати на надзвичайні ситуації набагато швидше і ефективніше. Зазвичай першим на місце пожежі виїжджає спеціальний розвідувальний загін з телевізійними і звичайними камерами, який дає первісну оцінку ситуації, на підставі якої і приймаються рішення і здійснюються дії, спрямовані на усунення загрози. Застосування дронів для цих цілей, як очікується, не тільки підвищить ефективність роботи пожежної служби в цілому, але і виведе безпеку самих пожежних на новий рівень.
Як повідомляється, голова оперативного штабу Пожежного департаменту Нью-Йорка (NYFD) Тімоті Е. Херлокер зрозумів, наскільки корисною ця технологія може бути для пожежних після інциденту з вибухом газу в 2014 році, порівнявши знімки, зроблені тактичною групою з землі, з фотографіями, знятими з висоти пташиного польоту за допомогою аматорського дрона з камерою. Звісно, на останніх були важливі деталі, які неможливо побачити з землі.
Як відомо, керування дроном вимагає відповідних навичок, особливо у випадку пожежних. Маневрування між будівлями – задача не з простих. Але замість того, щоб вивчити одного з пожежників на професійного пілота, в NYFD вчинили простіше, обмеживши пересування дрона, посадивши його на спеціальний трос.
«Це, поза всяким сумнівом, найнудніший дрон з усіх, що ви бачили в своєму житті, – сказав жартома Тімоті Е. Херлокер. – Все, що він може – це піднятися вгору і перебувати там скільки буде потрібно».
До речі, влада міста Бойсе в Айдахо просунулася в цьому напрямку набагато далі. У минулому році вона почала тестувати безпілотні вертольоти, здатні самостійно гасити лісові пожежі, скидаючи на осередки займання величезну кількість води.
Херлокер і його команда планують почати використовувати дрона в найближчі тижні. Відомство не отримає жодних привілеїв у порівнянні з іншими і буде запитувати дозвіл FAA при кожному вильоті дрона. Зараз процес триває близько 15 хвилин, хоча в майбутньому регулятор обіцяє прискорити процедуру, «особливо в ситуаціях, коли на небезпеку наражається життя людей».
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас