Росія припинила постачати дизпаливо в Україну - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія припинила постачати дизпаливо в Україну - ЗМІ

Енергетика
1934
З 9 вересня постачання російського дизельного палива в Україну було зупинено в зв’язку з рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) обнулити більшість раніше виданих дозволів експортерам.
“З п’ятниці більшість дозволів, виданих раніше ФСТЕК, обнулили. Поставки зупинені. Українські компанії екстрено подають нові документи для розблокування російського імпорту. Інформації про причини такого ходу регулятора російські постачальники не мають у своєму розпорядженні”, – зазначив один з імпортерів волгоградського дизпалива.
Відповідне повідомлення про рішення ФСТЕК російські ресурсодержателі прислали більшості українських контрагентів.
Як зазначає видання, на даний момент відомо про зупинку постачань з підприємств російського “Лукойлу”. Водночас підтвердженої інформації про ситуацію з поставками через нафтопродуктопровід ДП “ПрикарпатЗахідтранс” наразі немає.
За словами одного з великих імпортерів, попередня інформація про можливе припинення постачання з’явилася ще на початку тижня.
“Постачання вже законтрактованого ресурсу триває. Проте, нових партій не відвантажують”, – пояснило джерело.
За підсумками першого півріччя 2016 частка російських поставок дизпалива на ринку України становила 32% всього імпорту (42,5 тис. тонн).
У липні і серпні постачання продовжували зростати як нафтопродуктопроводом з відвантаженням з Новоград-Волинського, так і залізничним транспортом.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас