Вчені виявили вірус Зіка в сльозах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені виявили вірус Зіка в сльозах

Світ
547
Згідно з дослідженням учених з університету в Сент-Луїсі (США), цей факт пояснює, чому у деяких пацієнтів, інфікованих вірусом Зіка, розвивається захворювання очей, в тому числі увеїт, який може призвести до втрати зору.
У дослідженні, опублікованому 6 вересня в Cell Reports, описується вплив вірусної інфекції Зіка на очі зародків мишей, новонароджених і дорослих.
“Наше дослідження показує, що очі можуть бути резервуаром для вірусу Зіка, – говорить доктор Майкл С. Даймонд. – Нам необхідно з’ясувати, наскільки довго він зберігається в очах”.
Вірус Зіка викликає легке захворювання у більшості дорослих, але може призвести до пошкодження мозку і смерті у плодах. У близько третини усіх інфікованих дітей вірусом Зіка виявлені захворювання очей, в тому числі запалення зорового нерва, пошкодження сітківки або сліпота після народження.
У дорослих вірус Зіка може викликати кон’юнктивіт і в окремих випадках увеїт. Вчені припускають, що люди можуть заразитися вірусом Зіка через контакт зі сльозами інфікованих людей.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас