Mercedes працює над системами доставки вантажів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes працює над системами доставки вантажів (відео)

Технології&Авто
285
Компанія Mercedes-Benz інвестувала кошти в стартап Matternet, і тепер вони разом
представили концепт системи доставки нового покоління – Vision Van.
Vision Van являє собою фургон на електричній тязі, який одночасно є стартовим майданчиком для БПЛА. Дрони виступають як рішення для доставки на останній милі. Іншими словами, фургон під’їжджає до точки доставки так близько, як це можливо, а потім БПЛА переносить вантаж до кінцевого одержувача. Така схема може бути затребувана, якщо з яких-небудь причин їхати до пункту призначення на фургоні неможливо або нераціонально. Дрони підбирають вантаж з повністю автоматизованого сховища в фургоні. Об’єднавши в єдину мережу всі компоненти служби доставки і одержувача, можна забезпечити високу швидкість і точність часу доставки.
Поки що Mercedes не говорить про якісь терміни впровадження подібної системи. Однією з причин цього є законодавчі обмеження на використання транспортних дронів. Також запас ходу фургона на рівні 270 км виглядає недостатнім для потреб служби доставки.
Але компанія робить ставку не тільки на БПЛА в якості можливих засобів доставки вантажів. Mercedes-Benz уклала партнерську угоду з стартапом Starship Technologies. Останній пропонує використовувати для доставки вантажів невеликі 6-колісні дрони. В даному випадку як стартовий майданчик для дронів використовується переобладнаний фургон Mercedes Mercedes-Benz, який отримав назву Robovan.
.
Ідея використання Robovan аналогічна попередньому варіанту. Фургон під’їжджає до пункту призначення на максимально близьку з раціональної точки зору відстань, а кінцевою доставкою вантажу займаються колісні роботи. Їх радіус дії становить 2-3 милі (близько 3,2-4,8 км). Фургон пропонується використовувати на дистанції близько 10 миль (близько 16 км) від центру навантаження. Спеціальні алгоритми визначають найбільш раціональні маршрути для фургона і точки відправки дронів. Як запевняють розробники, такий підхід дозволить здійснювати доставку до 400 упаковок вантажів протягом 9 годин.
6-колісні роботи оснащені камерами і сенсорами, необхідними для безпілотної поїздки. Однак під час тестування системи їхньою роботою будуть керувати оператори. Щоб сторонні особи не отримали чужий вантаж, передбачено використання кодів розблокування вантажного контейнера. Коди будуть відправлятися одержувачам вантажів. Крім того, щоб у зловмисника не виникло спокуси вкрасти вантаж разом з дроном, а потім розкрити його в тихій обстановці, передбачені сирени.
Терміни початку комерційної експлуатації даної технології поки не повідомляються, але наразі вже запущено процес тестування системи спільно з партнерами в Лондоні.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас