Австралійські авіакомпанії заборонили пасажирам користуватися смартфонами Samsung Galaxy Note 7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійські авіакомпанії заборонили пасажирам користуватися смартфонами Samsung Galaxy Note 7

Технології&Авто
839
Здавалося б, компанія Samsung компетентно і оперативно відреагувала на інцидент, пов’язаний з випадками займання акумуляторів смартфонів Galaxy Note7, і проблема як така, по суті, себе вичерпала. Але сьогодні ця неприємна для південнокорейського гіганта історія мала вельми несподіване продовження.
Як повідомляє джерело, найбільша авіакомпанія Австралії Qantas і її «дочки» Jetstar і Virgin Australia вирішили внести Samsung Galaxy Note7 в список предметів, заборонених до використання на борту їхніх літаків. Якщо бути точним, то клієнтам вищезазначених компаній заборонено включати або заряджати смартфон під час польоту. Тобто проносити пристрій з собою можна. Варто відзначити, що дане рішення було прийнято авіакомпаніями за власним бажанням, а не з волі регулятора.
Існує велика ймовірність, що в майбутньому за прикладом Qantas підуть і інші авіакомпанії. Буквально на днях в мережі проскакувала інформація, що Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) розглядає можливість заборони перевезення Galaxy Note7 літаками. У разі введення заборони американські авіакомпанії перестануть пускати на борт літака з Galaxy Note7 на руках. Малоймовірно, що співробітники авіакомпаній будуть проводити ретельний огляд, та й розпізнати Galaxy Note7, з огляду на його схожість з іншими флагманськими апаратами компанії, завдання не з простих. Таким чином, навіть якщо FAA прийме рішення про заборону Galaxy Note7, його ефективність викликає великі сумніви, тому що все буде залежати від совісності тієї чи іншої людини.
Багато хто може здивуватися такому рішенню австралійських авіакомпаній, адже Samsung вже почала відкличну кампанію. Вся річ в тому, що в даній ситуації виробник захотів вчинити по-своєму, а не по «протоколу». Виробник вирішив не залучати регуляторів, а зробити все сам. Судячи з усього, австралійські компанії поставилися до цього з недовірою і вирішили перестрахуватися.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас