Найбільші банки Китаю звільнили десятки тисяч співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки Китаю звільнили десятки тисяч співробітників

Світ
684
Четвірка найбільших банків КНР скоротила близько 25 тис. співробітників в першому півріччі 2016 року на тлі скорочення витрат.
Кількість співробітників в Agricultural Bank of China Ltd., Industrial & Commercial Bank of China Ltd., China Construction Bank Corp. і Bank of China Ltd. в січні-червні скоротилося на 1,5%, рекордними темпами за шість років, до 1,62 млн осіб, випливає зі звітних документів фінкомпаній.
Кількість працівників в Agricultural Bank of China, найбільшому роботодавці в банківському секторі Китаю, впала до менш ніж 500 тис. осіб.
“Китайські банки в останні роки активно розширювалися, відкриваючи нові відділення, і кількість їх співробітників зросла до пікового рівня”, – відзначає аналітик BOC International Полар Чжан. За його словами, тепер їх штат буде скорочуватися через прагнення скоротити витрати і впровадження технологічних інновацій.
Відзначається, що розмір виплат співробітникам в “великій четвірці” китайського фінсектора в першому півріччі скоротився на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
У п’ятірку найбільших банків світу за кількістю співробітників, крім чотирьох китайських банків, входить Сбербанк Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас