Нафтогаз просить Раду не гальмувати реформу газового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз просить Раду не гальмувати реформу газового ринку

Енергетика
257
Україна має довести до кінця розпочату реформу газового ринку, аби привести законодавство у відповідність з європейськими стандартами.
Про це йдеться в відкритому зверненні “Нафтогазу України” до парламенту, оприлюдненому прес-службою компанії.
“Для того, аби ринок газу в Україні запрацював у повній мірі, необхідно створити умови для створення незалежного регулятора та повністю привести українське законодавство у відповідність з європейськими стандартами. Тоді “Нафтогаз” стане меншим і втратить можливості впливати на ринок. Найкращий спосіб позбавити “Нафтогаз” можливостей використовувати своє становище – довести до кінця реформу газового ринку”, – наголошується в документі.
Як зазначають у “Нафтогазі”, з 2015 року в Україні вже працює революційний закон “Про ринок природного газу”. Він отримав позитивні оцінки від міжнародних партнерів та учасників ринку. На черзі зміни у вторинне законодавство.
“Шановні депутати! Попереду в нас усіх надзвичайно складний і відповідальний період. Україна має перемогти у енергетичній війні – як на зовнішньому фронті з Росією, так і на внутрішньому, зі старою корупційною системою”, – йдеться в зверненні.
“Нафтогаз” запевняє, що відкритий до спілкування та сподівається на сприяння з боку нардепів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас