Суд заборонив стягувати з липецької "Рошен" 140 мільйонів рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив стягувати з липецької "Рошен" 140 мільйонів рублів

Фондовий ринок
945
Арбітражний суд Липецької області не задовольнив клопотання Міжрайонної інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області про скасування забезпечувальних заходів за двома справами, що стосуються податкових перевірок АТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен”.
Про це повідомив адвокат АТ Олександр Гур’єв.
Податківці намагаються стягнути з АТ понад 140 млн рублів штрафів, нарахованих за підсумками перевірок 2012-2013 років. Клопотання було подано в арбітражний суд в кінці серпня. Відомство неодноразово зверталося до суду з клопотаннями про скасування забезпечувальних заходів, застосованих судом раніше.
“За ініціативою податкового органу ми зустрічаємося в суді тільки у справі, що стосується перевірки за 2012 рік, одинадцятий раз. І це тільки щодо забезпечувальних заходів. А є ще справи по іншим періодам і перевіркам, де питання забезпечення обговорювалося неодноразово. Це явне зловживання податковим органом своїми процесуальними правами”, – сказав Гур’єв.
Крім того, за його словами, здивування викликає намір слідчих органів знову продовжити арешт майна, накладений в квітні 2015 року.
“У рамках кримінальної справи слідство знову ініціює продовження арешту майна. І це при відсутності недоїмки по податках і пені. Тобто, слідство хоче забезпечувати неіснуюче зобов’язання. Це нонсенс”, – сказав адвокат.
За його словами, в даний час у провадженні Арбітражного суду Липецької області розглядаються чотири справи щодо перевірок АТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен”, дві – щодо ТОВ “Рошен”. Справа щодо перевірок ТОВ “Рошенцентр-Л” завершено на користь платника податків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас