ЄС продовжив ще на півроку санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС продовжив ще на півроку санкції проти Росії

Світ
706
Європейський Союз на рівні постійних представників країн-членів прийняв рішення продовжити ще на півроку санкції, застосовані до 146 громадян і 37 компаній за порушення територіальної цілісності і суверенітету України.
Про це повідомили в Раді ЄС.
«COREPER (Комітет постійних представників) підтвердив намір Ради продовжити на шість місяців застосування запобіжних заходів за дії, спрямовані проти української територіальної цілісності, суверенітету і незалежності (до 15 березня)», – йдеться в повідомленні.
У повідомленні також зазначається, що санкції стосуються замороження активів і заборони на в’їзд до ЄС для 146 осіб і 37 компаній. Це рішення повинно бути формально затверджено Радою ЄС. «Очікується, що це було зроблено письмовою процедурою. Дата ще не визначена, але законодавчий акт має бути прийнятий до 15 вересня», – уточнили в Раді. Рішення також має бути опубліковано в Офіційному журналі.
Раніше, 9 березня, Євросоюз продовжив ще на півроку санкції, застосовані 17 березня 2014 року Радою ЄС до фізичних та юридичних осіб за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України».
 Серед них – так званий глава окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов, інші так звані посадові особи Криму і Севастополя, лідери терористів Денис Пушилін, Андрій Пургін, Олександр Бородай, Арсеній Павлов (Моторола) і Ігор Гіркін, екс-народний депутат Олег Царьов. Всього в списку 146 осіб. Серед компаній – порти Феодосії, Севастополя, Керчі, так звана «народна міліція Донбасу», санаторій «Нижня Ореанда», національне виробничо-аграрне об’єднання «Массандра», Національний інститут винограду і вина «Магарач» і Російський національний комерційний банк. Всього в списку 37 компанії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас