Жителі Лос-Анджелеса починають відмовлятися від особистих автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Лос-Анджелеса починають відмовлятися від особистих автомобілів

Технології&Авто
3661
Лос-Анджелес відомий своєю «автомобільною залежністю». Проте саме в ньому наростає рух щодо відмови від особистого автотранспорту. Так Uber щодня робить по 150 тисяч поїздок по місту, а попит на послуги компанії Lyft зріс у 25 разів з січня 2014 року.
У сім’ї з долини Сан-Фернандо, в якій виріс Ерік Шпигельман, було шість автомобілів. Більшу частину свого життя він прожив в Лос-Анджелесі. В кінці травня термін оренди його автомобіля Volkswagen закінчився, і він не став його продовжувати. Ось уже три місяці Шпігеньман добирається на роботу за допомогою Uber і Lyft. Він зробив це всупереч автомобільній культурі, в якій був вихований.
Шпигельман – президент LA Taxicab Commission. Він порахував, що за оренду автомобіля щомісяця потрібно платити $458, плюс $158 за страховку, $70 за паливо і щонайменше $72 за парковку. У підсумку це все обходилося йому приблизно в $758 на місяць. Тоді як для того, щоб з’їздити на роботу на Uber і Lyft йому потрібно $3,42 в один кінець. Зрештою він заощадив понад $1100 за ці три місяці, пише Buzzfeed.
Лос-Анджелес – місто, відоме своєю «автомобільної залежністю», стало одним з перших, хто вирішив випробувати це на собі. Жителі мегаполісу поступово пересідають на громадський транспорт, велосипеди, Uber, LYFT, ZipCar і Turo. За розрахунками виходить, що навіть якщо використовувати Uber для всіх своїх поїздок, це вийде не дорожче, ніж володіння власним автомобілем.
В окрузі Лос-Анджелеса з січня по грудень 2015 року було зареєстровано близько 6,3 млн автомобілів. І найбільшою проблемою, на яку скаржаться практично всі жителі міста – щільний трафік. Інша складність – парковки. У підсумку в 2015 році кожен автомобіліст Лос-Анджелеса провів в дорозі 81 годину, що набагато більше, ніж водії в будь-якому іншому місті США.
З січня 2014 року попит на послуги компанії Lyft виріс в 25 разів. Щодня Uber робить вже по 150 тисяч поїздок по місту. На її сервіс спільних поїздок UberPool доводиться 25% всіх поїздок. А ось кількість поїздок на звичайному таксі впала в 2015 році на 30% в порівнянні з 2012 роком, коли Uber і Lyft ще тільки з’явилися.
Uber першим замінить таксистів на роботів
Міська влада також зацікавлені в зменшенні кількості особистих автомобілів. Згідно з планом, в найближчі 20 років будуть реалізовані безліч проектів із поліпшення якості громадського транспорту і безпеки пішоходів і велосипедистів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас