Україна і Словаччина збільшать реверс газу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Словаччина збільшать реверс газу (інфографіка)

Енергетика
720
Влада Словаччини готова сприяти Україні у збільшенні обсягів реверсу газу.
“Прем’єр-міністр Роберт Фіцо запевнив у готовності уряду Словаччини надати сприяння в реверсі максимальних обсягів газу в Україну”, – заявили в Кабміні після зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.
Фіцо також заявив про готовність надати максимальне сприяння в транспортуванні каспійської нафти через територію Словаччини та України до чеського нафтопереробного заводу в місті Кралупи.
Гройсман, у свою чергу, вважає за необхідне розширення співробітництва зі Словаччиною у сферах розвитку спільних інфраструктурних проектів, реформи української митниці, зокрема формування загальних баз даних, розвитку проектів щодо перетину кордону, а також залучення словацького бізнесу в Україну.
Сторони домовилися відновити роботу міжурядової українсько-словацької комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва та провести її засідання вже найближчим часом в Україні.
Нагадаємо, Україна з листопада минулого року не закуповує газ у Росії, обходячись лише обсягами, закачаними за реверсним маршрутами. Найширший реверсний коридор прокладений зі Словаччини. Останнім часом обсяги заявок складають близько 40 млн куб. м газу на добу з цього напрямку, притому що всього по реверсу закачується близько 45 млн куб. м газу.
Україна і Словаччина збільшать реверс газу (інфографіка)
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас