НКЦПФР відзвітувала про виявлені незаконні фінансові операції за 7 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР відзвітувала про виявлені незаконні фінансові операції за 7 місяців

Фондовий ринок
268
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку виявила незаконні фінансові операції на 25 млрд гривень за січень-липень 2016 року.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
У межах діяльності у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму або фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, НКЦПФР провела перевірку 6 професійних учасників фондового ринку.
Результати перевірки виявили підозрілі фінансові операції на суму понад 25 млрд гривень, в яких брали участь 81 юридична особа і 28 фізичних осіб.
Інформацію про підозрілі фінансові операції НКЦПФР направила в правоохоронні органи.
НКЦПФР за результатами проведених перевірок і аналізу інформації анулювала 11 ліцензій 4 юридичним особам, винесла 6 вимог щодо усунення порушень законодавства, склала 3 адміністративні протоколи стосовно посадових осіб профучасників ринку; наклала штрафи на порушників у розмірі 199 950 гривень (з яких вже сплачено до держбюджету 154 550 гривень).
Всього в 2016 році за результатами наглядової діяльності у сфері фінансового моніторингу сплачено до бюджету 338 250 гривень.
Як повідомлялося, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вирішила змінити правила розкриття фінансової звітності та інформації емітентами, згідно з якими, зокрема, передбачається скасувати вимоги про обов’язкове забезпечення цільових облігацій третіми особами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас