Знову дорожче?: ціни на молочні продукти підвищаться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову дорожче?: ціни на молочні продукти підвищаться

Аграрний ринок
498
В Україні у вересні-жовтні поточного року ціна на молочні продукти приблизно зросте на 15-20%, повідомили в Асоціації виробників молока (АВМ).
Очікується, що на ціну молочних продуктів вплине девальвація гривні, подорожчання послуг на електроенергію і зростання закупівельних цін на молоко.
«Зараз закупівельні ціни на молоко активно зростають, і така тенденція буде спостерігатися в найближчому майбутньому. На кінець серпня кілограм молока екстра-гатунку вже коштував близько 6 грн, а в розпал осіннього періоду може досягти і 8-9 грн за кг», – повідомила аналітик АПМ Яна Музиченко, додавши, що роздрібні ціни на молочні продукти можуть підскочити на 15-20 %, а подорожчання сировини – тільки один фактор в ланцюзі ціноутворення.
«Крім того, всі очікують зростання комунальних послуг. Насамперед електроенергії. До того ж, як припускає НБУ, на Україну чекає чергова хвиля девальвації. Як відомо, основна частка комплектуючих, заквасок і ферментів, які використовують у переробці – імпортні. Це в свою чергу вагомо вплине на собівартість кінцевого продукту», – підкреслила експерт.
За прогнозами аналітика, вже цієї осені в магазинах молоко 2,5% жирності в дешевій упаковці буде коштувати 16,20 гривні за кілограм, кефір, також в дешевій упаковці, близько 21 грн за кг, масло 82% жирності – 155-160 грн за кг, а спред (72,5%) – 67-70 грн за кг.
Раніше повідомлялося, що в той же час українська «молочка» намагається активно вийти на ринок Євросоюзу.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас