Дешевий бензин - дорогі авто? У США зростає популярність автомобілів з високою витратою палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешевий бензин - дорогі авто? У США зростає популярність автомобілів з високою витратою палива

Енергетика
1056
Низькі ціни на бензин в США повернули популярність величезним автомобілям з високою витратою палива, тоді як продажі економічних транспортних засобів знижуються, пише The Wall Street Journal.
Як яскравий приклад видання наводить автомобіль Toyota Prius, нова модель якого вийшла на американський ринок в грудні минулого року. Новий Prius став економічнішим, ніж будь-коли: витрата палива становить 5,2 літра на 100 км. На рідному японському ринку він відразу вийшов в лідери продажів.
А в США продажі Prius в січні-серпні поточного року обвалилися на 26% в порівнянні з тим самим періодом 2015 року.
За даними опитування, проведеного в квітні аналітичною фірмою Edmunds, американці більш охоче обміняють автомобіль з гібридним або електричним двигуном на позашляховик, ніж на ще один гібрид або електрокар.
“Є пряма кореляція ціни бензину та інтересу споживачів до гібридів. Коли бензин коштував $4 (за галон, 3,79 л), Prius була N1. Зараз бензин коштує $2,50”, – коментує керівник Нової асоціації автомобільних дилерів Каліфорнії Брайан Маас .
В Японії все навпаки: бензин коштує близько $4,50 за галон, і Prius разом з меншою за розміром Toyota Aqua (вона ж Prius с в США) очолює всі рейтинги. Продажі цих двох моделей в Японії за 8 місяців 2016 року становили 304 тис., втричі більше, ніж в США, хоча в цілому американський авторинок набагато більший за японський.
Продажі гібридних автомобілів всіх марок в США впали на 14,4% в цьому році.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас