VW купує частку в американському Navistar — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VW купує частку в американському Navistar

Фондовий ринок
230
Німецький автоконцерн Volkswagen досяг угоди про придбання 16,6% частки в американському виробнику вантажівок Navistar International Corp. за 256 млн доларів.
Про це йдеться в прес-релізі Navistar.
Volkswagen погодився заплатити 15,76 доларів за акцію Navistar, що передбачає премію в розмірі близько 10% в порівнянні з котируваннями на закриття торгів у минулу п’ятницю.
Також німецька компанія отримає два місця в раді директорів Navistar.
Компанії очікують, що синергія від операції становитиме 500 млн дол протягом п’яти років.
Така угода дозволить Volkswagen зміцнити свої позиції в сегменті вантажівок і отримати вихід на ключовий для майбутнього розвитку компанії американський ринок.
Крім того, вона стане сигналом упевненості керівництва Volkswagen в подальшому зростанні бізнесу, незважаючи на скандал з заниженням вихлопів дизельних двигунів та пов’язані з ним багатомільярдні штрафи.
У 2015 році підрозділ Volkswagen, що випускає вантажівки під марками MAN і Scania, отримав EBIT у розмірі 1,7 млрд євро при виручці в 34,5 млрд євро.
Тим часом Navistar, четвертий за величиною виробник комерційних автомобілів в США з часткою ринку близько 11%, зазнає суттєвих фінансових труднощів. Борг компанії становить близько 5 млрд дол, і експерти очікують від неї збитку за підсумками поточного року.
Акції Volkswagen у вівторок виросли в ціні на 1,2%, папери Navistar підскочили на 27%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас