Вартість скрапленого газу на АЗС найближчим часом зросте — експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість скрапленого газу на АЗС найближчим часом зросте — експерт

Енергетика
1609
Стабілізації цін на скраплений газ поки чекати зарано. Крім того, наразі разом з тим продовжує дорожчати дизельне пальне. Про це у коментарі зазначив експерт нафтового ринку, директор спеціальних проектів “Психеї” Геннадій Рябцев.
“Про скраплений нафтовий газ одразу скажу, що стабілізації чекати зарано, оскільки дефіцит десь на рівні третини місячного споживання — він зберігається, і до кінця вересня, скоріш за все, нічого не зміниться із цим. Оскільки є дефіцит, то власники ресурсу на ринку піднімають його вартість, і вартість скрапленого нафтового газу найближчими тижнями зросте десь до 11—12 грн за літр. І навряд чи щось вдасться зробити”, — сказав він.
Крім того, за словами експерта, разом з тим продовжує дорожчати і дизельне паливо.
“Щодо дизельного палива — тут все буде залежати лише від подальшої поведінки гривні. Якщо гривня буде дешевшати і надалі, а з 11 серпня вона здешевіла більш, ніж на 8%, (це на міжбанку, а якщо казати про комерційні банки, то і більше ніж 8%, а одна гривня здешевлення означає через два тижні можливість здорожчання дизельного палива на копійок десь 50-60), то ми бачимо, що там є великий запас для подорожчання. І якщо гривня буде дешевшати далі — то цей запас буде реалізовуватися на заправках”, — пояснив Г.Рябцев.
Експерт додав, що найближчим часом підґрунтя для здешевлення газу немає.
“Для здешевлення дизельного палива також немає, але якщо для скрапленого нафтового газу буде продовжуватися подорожчання — то для бензину і дизельного палива воно або буде, або його відтермінують. Тому що трейдери зараз в очікуванні, якщо гривня піде далі вниз, то вони будуть підвищувати ціни на АЗС. Якщо зупиниться здешевлення гривні — то їм допоможуть ціни на нафтопродукти на кордоні, які йдуть зараз вниз, і ці два чинники один одного компенсують”, — резюмував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас