Зубко запевнив, що українців не виселятимуть з квартир через борги за комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко запевнив, що українців не виселятимуть з квартир через борги за комунальні послуги

Особисті фінанси
1122
Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запевняє, що громадян не виселятимуть з квартир за борги за комунальні послуги.
Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.
“Був хоч один випадок, коли за несплату житлово-комунальних послуг виселили якусь сім’ю? Припинімо лякати людей цими питаннями”, – зазначив Зубко.
Щоб оплачувати комунальні послуги за новими тарифами, міністр радить громадянам писати заяви на отримання субсидій або брати допомогу від держави на заходи з енергоефективності та таким чином економити кошти.
“Програма” теплих кредитів “дає можливість отримати компенсацію від держави в 20% на негазові котли, 30% – на індивідуальне утеплення, 40% – якщо це багатоповерховий будинок ОСББ”, – зазначив Зубко.
Як повідомлялося, 27 квітня Кабінет міністрів України встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6 879 грн за тис. куб. м, скасувавши з 1 травня норму споживання населенням газу за пільговою ціною.
На тлі встановлення єдиної ціни на природний газ для населення Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила з 1 липня тарифи на централізоване теплопостачання та гарячу воду в Україні в середньому на 75-90%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас