Єврокомісія звинуватила Volkswagen в порушенні законів в країнах ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія звинуватила Volkswagen в порушенні законів в країнах ЄС

Технології&Авто
244
Європейська комісія звинувачує автомобільний концерн Volkswagen в порушенні законів в 20 країнах Євросоюзу в зв’язку зі скандалом про маніпуляції даними про вихлопи дизельних двигунів.
Про це заявила комісар ЄС з питань юстиції Віра Юрова.
Оскільки Volkswagen порушив закони про захист прав споживачів в більшості країн ЄС, Брюссель вважає за потрібне втрутитися в те, що відбувається на європейському рівні. Юрова разом з комісаром ЄС з питань промисловості Ельжбєтою Беньковською вже вимагали від компанії кілька місяців тому виплатити компенсації постраждалим споживачам, як це робить концерн в США.
Однак Volkswagen відмовляється це робити. У Єврокомісії вважають, що споживачі повинні домагатися компенсацій через суд в кожній країні ЄС окремо. Як говориться в повідомленні, Volkswagen порушив як мінімум два закони, що діють в усіх країнах Євросоюзу.
“У першій директиві ЄС йдеться про продаж споживчих товарів і гарантії на них, а в другій – про недобросовісну комерційну діяльність”, – повідомляє DW.
В останній директиві компаніям забороняється наголошувати в рекламі на екологічності, якщо для споживача це може стати одним із ключових критеріїв вибору товару.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас