У США почали розробку нового винищувача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почали розробку нового винищувача

Технології&Авто
1734
Американські ВПС приступили до вироблення вимог до майбутнього винищувачу, який може з’явитися в 2040-х роках, пише Defense News.
Проектні роботи по літаку, що позначається як NGAD (Next Generation Air Dominance) і PCA (Penetrating Counter Air), перебувають на початковому етапі відбору альтернатив.
За оцінками, які наводить видання, викотити такий літак можна буде не раніше 2040 року. Проте деякі військові підкреслюють, що роботи можна форсувати за рахунок паралельного проектування бортових систем і широкого використання моделювання.
“Реалістичний графік такий, що близько 2028 року за умови належного фінансування ключових технологічних розробок PCA може досягти початкової оперативної готовності”, – заявив бригадний генерал Алексус Гринкевич, який очолює цю групу.
Він зазначив, що ВПС зараз уникають термінів на кшталт “шосте покоління” або навіть “наступне покоління”, пояснивши, що йдеться не про якусь одну конкретну платформу, що різко відрізняється характеристиками від попередніх, а про інтегровану мережу бойових систем.
Крім літальних апаратів, що мають як здатність проривати ППО, так і наносити удари, не входячи в зону ураження противника, в цю мережу включається низка киберсистем, космічних систем, а також засобів радіоелектронної боротьби. Як зауважив Гринкевич, це вже “не зовсім той винищувач”, як його звикли розуміти льотчики.
Майбутній перспективний багатоцільовий винищувач NGAD також відомий під позначенням F/A-XX. В першу чергу він повинен замінити літаки F/A-18, тому основна зацікавлена сторона – авіація флоту, однак ВВС також беруть участь в роботі над майбутніми бойовими машинами.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас