Пошта чи банкомат: де українці отримують пенсії (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пошта чи банкомат: де українці отримують пенсії (інфографіка)

Особисті фінанси
1524
В Україні налічується 12 млн пенсіонерів. Майже половина з них досі отримує пенсію готівкою через Укрпошту. У виплаті державної пенсії задіяно понад 11,7 тис. відділень і 33 тис. листонош у різних регіонах України.
Крім того, Укрпошта виплачує соціальні допомоги 900 тис. українців. З них більше половини проживає в сільській місцевості.
Також поштовики забезпечують виплати пенсій та соціальних допомог у населених пунктах, які знаходяться на лінії розмежування Донецької і Луганської областей і підконтрольних Україні територіях.
Отримавши пенсію або соціальну допомогу, українці можуть відразу ж оплатити комунальні платежі, отримати грошові перекази, придбати необхідні товари та інші послуги.
Крім національного оператора поштового зв’язку, виплату пенсій в Україні здійснюють уповноважені банки. Пенсіонери можуть самі обирати банк для виплат, відкривати карткові рахунки та користуватися всіма перевагами безготівкових розрахунків. Крім того, З 1 серпня Ощадбанк починає видавати електронні пенсійні посвідчення, які служать одночасно платіжною карткою і пенсійним квитком.
Пошта чи банкомат: де українці отримують пенсії (інфографіка)
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас