Влада Польщі хоче купити у Unicredit польський підрозділ зі знижкою - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Польщі хоче купити у Unicredit польський підрозділ зі знижкою - FT

Фондовий ринок
300
Польська страхова компанія PZU, основним власником якої є держава, а також держфонд PFR ведуть переговори з італійським банком Unicredit про купівлю його підрозділу в Польщі за ціною нижчою за ринкову.
Зокрема, влада хоче викупити 40,1% акцій банку Pekao – другого за активами в країні. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Financial Times.
Переговори є частиною довгострокової стратегії польської влади, яка передбачає повернення контролю над банківським сектором Польщі, який на 58% належить іноземним інвесторам.
В кінці серпня агентство Reuters повідомило, що голова PZU Міхал Крупінський вирушить до Мілану для ведення переговорів про покупку Pekao. Очікування того, що угода може бути проведена, підвищили ринкову вартість найбільшого банку Італії на 800 млн євро.
Зараз UniCredit потребує термінового збільшення капіталу на 7-8 млрд євро – продаж Pekao, за даними The Financial Times, може принести банку до 3,5 млрд євро.
У PZU факт ведення переговорів не підтвердили, в PFR і UniCredit відмовилися від коментарів.
Також польська влада розраховує на купівлю бізнесу Raiffeisen в Польщі – Raiffeisen Polbank, який також зараз виставлений на продаж.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас