Кабмін дозволив міжнародним організаціям купувати ліки на зекономлені кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив міжнародним організаціям купувати ліки на зекономлені кошти

Казна та Політика
157
Кабінет Міністрів дозволив спеціалізованим міжнародним організаціям закупити на зекономлені кошти з держбюджету-2015 додаткову кількість лікарських засобів.
Це закріплено постановою Кабміну №560 від 23 серпня про внесення змін до постанови уряду №787 від 8 жовтня 20115г.
“Міністерство охорони здоров’я може за умови закупівлі необхідної кількості лікарських засобів і медичних виробів… з урахуванням обсягу невикористаних коштів на рахунках спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів у 2015 році, збільшувати кількість одиниць товару в межах 100% потреби”, – зазначено у тексті постанови.
Як повідомлялося, певні міжнародні організації заявляли, що очікують дозволу дозакупити на кошти, зекономлені в процесі закупівель за кошти держбюджету 2015 року, додаткову кількість ліків.
Британське закупівельну агентство Crown Agents заявляло, що не може провести додаткової закупівлі ліків за рахунок коштів, які були зекономлені під час тендерів, оскільки це не передбачено умовами угоди з МОЗ.
При цьому Crown Agents заявило про економію понад 45% або 500 млн грн на закупівлі препаратів за програмами дитячої та дорослої онкології коштом держбюджету 2015 року порівняно з закупівлями 2014 року.
Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ (Unicef), який також брав участь у закупівлях лікарських препаратів коштом держбюджету заявив, що очікує від МОЗ рішення щодо використання $3,8 млн, заощаджених на закупівлі вакцин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас