Кабмін встановив порядок повернення батьками-вихователями соцдопомоги на дітей-сиріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив порядок повернення батьками-вихователями соцдопомоги на дітей-сиріт

Особисті фінанси
268
Кабінет міністрів України встановив порядок повернення батьками-вихователями або прийомними батьками отриманої понад належних коштів державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Згідно з постановою №520 від 23 серпня, якщо внаслідок неподання батьками-вихователями або прийомними батьками відомостей про зміну розміру пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги, їм було виплачено соцдопомогу понад ту, на яку вони мають право, то уповноважені органи повідомляють їм про обсяг надміру виплачених коштів та строки їх повернення.
Уповноважені органи повинні щомісяця проводити відрахування в розмірі не більше ніж 20% суми грошового забезпечення батьків-вихователів до повного погашення надміру виплачених коштів на підставі заяви про надання згоди на відрахування таких коштів або на підставі своїх рішень.
У тому випадку, якщо кошти не будуть повернуті добровільно, питання про стягнення зайво виплаченої соцдопомоги буде вирішуватися в судовому порядку.
У доданому до постанови повідомленні наголошується, що реалізація цього рішення посилить захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та в прийомних сім’ях, на виплату соцдопомоги, гарантованої державою, і буде сприяти широкому охопленню таких дітей сімейними формами виховання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас