США планує запровадити стартап-візи до кінця січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США планує запровадити стартап-візи до кінця січня

Фінтех і Картки
882
Адміністрація Барака Обами спростить підприємцям з усього світу можливість запускати стартапи в США. Міністерство внутрішньої безпеки (DHS) США запропонувало запровадити для засновників стартап-візи, які дадуть право перебувати в США протягом двох років. Для цього підприємцям, в тому числі українським, потрібно буде відповідати низці критеріїв на кшталт отримання інвестицій від американських інвесторів.
Згідно з новим правилом, DHS видаватиме тимчасові дозволи на проживання для підприємців, якщо вони володіють мінімум 15% стартапу, зареєстрованого в США протягом останніх трьох років. Також стартапи повинні отримати принаймні $345 000 від американських інвесторів.
Президентська адміністрація сподівається, що нове регулювання набуде чинності до кінця терміну Обами 20 січня 2017 року. Воно є частиною обіцянки «заохотити кращих світових підприємців починати нові успішні компанії тут», – пояснив Reuters Том Каліл, радник Білого дому з технологічної політики. За його словами, іммігранти співзаснували в США кожен четвертий стартап, а в Долині їх більше половини.
Виходець з України Макс Левчин, співзасновник PayPal і низки інших компаній, вже написав листа в Білий дім, заявивши, що нове правило – «чудовий конкретний крок у бік створення нових робочих місць і появи історій успіху в Америці».
Нагадаємо, в кінці травня ми писали, що стартап-візи введе Литва. Оцінювати кандидатів на право отримання візи там буде спеціальний Startup Visa Committee. У разі позитивного рішення засновники отримають посвідку на проживання терміном на рік з можливістю продовження ще на рік.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас