Стало відомо, скільки через Brexit втратив найбільший у світі пенсійний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки через Brexit втратив найбільший у світі пенсійний фонд

Казна та Політика
766
Державний пенсійний інвестиційний фонд Японії, який є найбільшим у світі, завершив перший квартал фінансового року зі збитком в 52 млрд доларів через рішення Великобританії вийти з Європейського союзу. Про це свідчить звітність Японського пенсійного фонду.
Станом на 30 червня 2016 року сукупний обсяг активів фонду скоротився на 3,88% до 129,7 трлн ієн (1,3 трлн доларів).
Фонд вперше з 2008 року показує скорочення обсягу другий квартал поспіль. Так, у попередньому кварталі зниження склало 3,52%.
Як повідомляють у фонді, від’ємний фінансовий результат, зокрема, пов’язаний з несподіваним рішенням Британії покинути ЄС.
“Підсумки референдуму виявилися несподіваними для ринку. А дані про безробіття в США в травні виявилися набагато гіршими від прогнозних… Ці фактори призвели до істотного зміцнення ієни і падіння ринків”, – зазначив президент фонду Норіхіро Такахасі.
За тиждень до закінчення кварталу, коли були оголошені результати референдуму в Британії, інвестори почали скуповувати безпечні активи, у тому числі ієну, боячись за перспективи глобальної економіки. У результаті курс ієни до долара різко піднявся, а закордонні активи японського пенсійного фонду суттєво подешевшали.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас