8 фінтех-стартапів, готових зробити революцію в банківській системі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

8 фінтех-стартапів, готових зробити революцію в банківській системі

Фінтех і Картки
3242
Нові фінансові технології вже конкурують із традиційним банкінгом, а в недалекому майбутньому можуть повністю змінити наше уявлення про управління грошима. Ось тільки вісім стартапів, налаштованих найбільш рішуче.
Cake
Сервіс пропонує оплачувати покупки за допомогою смартфона. Ви встановлюєте додаток і прив’язуєте до нього кредитну картку. Далі — вибираєте місце в меню програми (поки доступні тільки кафе і ресторани) і відвідуєте його. Можете покликати з собою друзів, а розплатитися через Cake. Він вміє ділити рахунок, створювати групові платежі і розплачуватися без офіціанта.
Свої переваги отримують компанії, що приймають платежі в системі Cake. Вони можуть дізнатися про своїх клієнтів — завдяки доступу до відкритої інформації профілів. Можуть відслідковувати продажі в режимі реального часу і придумати нове заняття для співробітників, які зазвичай були зайняті розрахунком відвідувачів.
FingoPay/Sthaler
Ще далі пішов британський стартап Sthaler. Він розробив технологію оплати за допомогою біометричного сканування пальця — FingoPay. Додаток створює індивідуальну карту розташування вен». Її можна пов’язати з кредитною карткою або банківським рахунком і оплачувати покупки, прикладаючи палець до сканера.
Sthaler заявляє: ймовірність того, що ваша структура розташування вен в організмі співпаде зі структурою іншої людини, дорівнює 1 до 3,4 мільярдів. Це робить технологію практично невразливою.
Currency Cloud
Currency Cloud — ще один британський стартап в сфері платежів. Він працює з бізнес-клієнтами і пропонує транскордонні перекази — швидше і дешевше від банків. Стартап був запущений в 2012 році, налічує 125 корпоративних клієнтів і щорічно обробляє операції на 15 мільярдів доларів. Минулого року Sapphire Ventures і японський гігант електронної комерції Rakuten інвестували в Currency Cloud 18 мільярдів доларів.
WorldRemit
Британський стартап WorldRemit кидає виклик компаніям у царині грошових переказів. Він пропонує за низькою ціною відправляти гроші по всьому світу — для цього потрібно знати номер банківського рахунку або мобільного гаманця. Одержувачу достатньо налаштувати обліковий запис на своєму телефоні і приймати перекази, не виходячи з дому.
Потенційні клієнти WorldRemit — два мільярди людей, які живуть в країнах, що розвиваються. Творці стартапу говорять про його цінність для мігрантів: «В цьому році іноземні робітники відправлять більше 600 мільярдів доларів в інші країни. Ми постараємося стати лідерами на ринку і переказати більшу частину від цієї суми».
eToro
Цей стартап називає себе «соціальною торговою мережею». Він дозволяє стежити за успішними трейдерами, копіювати їхні стратегії і успішно інвестувати по всьому світу. Платформа eToro підтримує торгівлю валютами, сировиною та індексами. Нею вже користуються понад 4 мільйони осіб в 145 країнах світу.
Funding Circle
Funding Circle кредитує малий і середній бізнес Великобританії. Станом на кінець 2015 року, цей стартап видав позики на суму 1,4 мільярда доларів.
Funding Circle налічує 48 тисяч інвесторів, у тому числі Британський бізнес-банк, який фінансується державою.
Klarna
Цей шведський стартап може скласти конкуренцію PayPal. Місія Klarna — спрощення платежів. Користувачам сервісу не потрібно реєструватися, щоб зробити покупку — достатньо ввести email і zip-код. Саме замовлення можна оплатити протягом 14 днів після отримання.
ТОрік Klarna продала акції на суму 80 мільйонів доларів, після чого її ринкова вартість зросла до 2,25 мільярдів доларів.
Zopa
Цей британський стартап — конкурент Funding Circle. Він був запущений в 2005 році і за цей час видав кредити на суму 1,8 мільярда доларів. Zopa — це майданчик для пошуку інвесторів. Компанія дозволяє вкладати в бізнес інших людей і отримувати дохід з відсотків.
Дохід Zopa в 2014 році зріс більш ніж у два рази порівняно з 2013 роком: 11,5 мільярдів фунтів стерлінгів проти 5,4 мільярдів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас