Глава Deutsche Bank розкритикував главу ЄЦБ за надто м'яку монетарну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Deutsche Bank розкритикував главу ЄЦБ за надто м'яку монетарну політику

Світ
294
Монетарна політика Європейського центрального банку (ЄЦБ) може спричинити за собою фатальні наслідки для європейської фінансової системи, заявив, головний виконавчий директор Deutsche Bank Джон Крайан.
Як зазначає Deutsche Welle, в коментарі для англомовної редакції газети Handelsblatt глава найбільшого банку Німеччини вказав на те, що “ультра-м’яка” монетарна політика ЄЦБ б’є по вкладникам і пенсіонерам.
За його словами, рішення ЄЦБ знизити процентні ставки до історичних мінімумів принесе більше шкоди, ніж користі. Крайан також висловив сумнів у корисності щомісячної покупки ЄЦБ боргових облігацій на 80 млн євро для підтримки активності економіки єврозони.
Глава DB визнав, що загроза дефляції могла б бути набагато гірше, якби ЄЦБ нічого не зробив, але додав, що склалася невизначена ситуація змушує компанії утримуватися від інвестицій і рідше брати кредити.
Він звернув увагу на те, що рівень інфляції, що спостерігається в липні (0,2 відсотка), далекий від показників, очікуваних в ЄЦБ (трохи менше двох відсотків).
Крайан також закликав главу ЄЦБ Маріо Драгі відмовитися від свого курсу щодо купівлі облігацій і підтримки низьких відсоткових ставок.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас