Португалія капіталізує найбільший банк Caixa Geral, вкладе 2,7 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія капіталізує найбільший банк Caixa Geral, вкладе 2,7 млрд євро

Фондовий ринок
151
Єврокомісія схвалила вливання Португалією додаткового капіталу в Caixa Geral de Depositos SA, найбільший банк країни за обсягом активів, що є важливим кроком на шляху до вирішення проблем банківського сектора.
Португалія надасть Caixa Geral de Depositos SA, який належав державі, капітал на суму до 2,7 млрд євро, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на Мінфін країни.
В рамках рекапіталізації Caixa Geral також розмістить серед приватних інвесторів субординовані облігації на 1 млрд євро.
Влада Португалії передасть фінінституту акції банку ParCaixa, що є підрозділом Caixa Geral, які належать державі. Крім цього, уряд конвертує в акції умовно конвертовані боргові зобов’язання (contingent convertibles, або CoCos) Caixa Geral на суму близько 900 млн євро.
“Аналіз, проведений Єврокомісією, показує, що рекапіталізація банку відбувається на ринкових умовах”, – відзначають в Єврокомісії.
“Вливання в розмірі 2,7 млрд євро призведуть до зміни рівня держборгу, однак підтримка банківської системи зараз означає для нас набагато більше”, – заявив міністр фінансів Португалії Маріо Сентено.
За його словами, рекапіталізація Caixa Geral відбудеться в цьому році. Продаж паперів приватним інвесторам буде проведена в два етапи, в рамках кожного розміщуватимуться бонди на 500 млн євро, додав він.
Рекапіталізація забезпечить банк додатковими коштами, що дозволить йому очистити баланс від проблемних кредитів і сфокусуватися на кредитуванні португальських компаній.
Caixa Geral був в числі банків, які отримали допомогу з програми підтримки економіки країни обсягом 78 млрд євро, отриманої Португалією в 2012 році. Проте уряд країни вирішив, що банку потрібна додаткова рекапіталізація.
Caixa Geral працює в 23 країнах, включаючи Анголу, Мозамбік і Бразилію. Він керує понад 1,2 тис. відділень, штат його співробітників налічує близько 8,37 тис. осіб.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас