Закордон нам допоможе: іноземні інвестори почали відправляти в Україну більше грошей (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закордон нам допоможе: іноземні інвестори почали відправляти в Україну більше грошей (інфографіка)

Казна та Політика
1519
Банківська система зумовила приплив іноземних інвестицій в Україну в першому півріччі 2016 року.
Обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в країні в січні-червні 2016 року становив ₴44,8 млрд. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, чистий приплив ПІІ зріс на ₴1,9 млрд, або 5%.
Такі дані наводить Державна служба статистики України на своєму сайті.
Найбільший портфель акціонерного капіталу в країні, як і в попередні роки, зберігає за собою Республіка Кіпр. Навіть попри те, що за поточне півріччя приплив коштів в Україну зменшився на 10% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Одночасно на 8% скоротився обсяг інвестицій з Віргінських островів (Велика Британія). І у Кіпру, і у Віргінських островів пом’якшений податковий тягар, що робить ці країни привабливими в очах інвесторів.
Саме тому бізнесмени та інвестори з різних країн досить часто працюють через такі юрисдикції. Їм вигідніше направляти кошти, з огляду на наявні обмеження і податкові стягнення в «рідних» країнах. Істотною часткою кіпрських і віргінських інвестицій завжди були українські гроші, попередньо виведені для оптимізації оподаткування.
Найбільший приплив інвестицій в Україну в першому півріччі поточного року зумовили Російська Федерація (+77% в порівнянні з даними на 01.07.2015), Австрія (+12%) і Угорщина (+9%).
Обсяг прямих інвестицій з України залишається досить незначним – лише ₴6,2 млрд. Що, до речі, на 21% менше, в порівнянні з першим півріччям минулого року.
При цьому зросли інвестиції українських бізнесменів лише в бік Кіпру – на 0,1%. Що пов’язано в т.ч. зі зміною вартості акцій, які вже утримував на Кіпрі вітчизняний бізнес.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас