Рітейлер «Ельдорадо» виставлений на продаж - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рітейлер «Ельдорадо» виставлений на продаж - ЗМІ

Фондовий ринок
3457
Російський продавець побутової техніки та електроніки «Ельдорадо» виставлений на продаж. Основним претендентом на покупку називають групу «Сафмар» сім’ї Гуцерієвих – Шішханова, яка могла б об’єднати «Ельдорадо» з мережею «Техносила», що їм належить.
Про це повідомляє РБК.
 Група «Сафмар» (колишня БІН) веде переговори про покупку ритейлера побутової техніки й електроніки (ПТйЕ) «Ельдорадо», розповіло РБК джерело в одному з інвестфондів. Павло Зуна – представник співвласника «Ельдорадо» компанії Emma Capital (володіє 20% «Ельдорадо») – розповів, що ведуться «багатосторонні» переговори про продаж «Ельдорадо». Деталі угоди і імена претендентів він не уточнив. Представник другого співвласника компанії – групи PPF – відмовився від коментарів, порадивши звернутися до Emma Capital.
Джерело в інвестиційних колах підтвердило, що сім’я Гуцерієвих-Шішханова проявляє інтерес до покупки «Ельдорадо», але зазначив при цьому, що на мережу є й інші претенденти.
Відповідно до виписки з ЕГРЮЛ, в червні 2016 року в ТОВ «Ельдорадо» змінився власник. Раніше компанія на 100% належала кіпрській Facipero Investments Limited, головною компанією якої є голландська PPF Group B.V. 20 червня 2016 року власником 100% ТОВ «Ельдорадо» стала кіпрська «Бовесто Лімітед». Її власником на даний момент є Facipero Investments Limited, бенефіціарами – PPF Group N.V. і Emma Omega Ltd.
На думку старшого партнера колегії адвокатів «Юков і партнери» Ірини Адамової, переведення активу на дочірню структуру колишньої головної компанії може побічно вказувати на передпродажну підготовку. «У тому разі, якщо нинішній власник мережі дійсно прийняв рішення про її продаж і веде відповідні переговори, то виділення компанії зі свого бізнесу з переведенням на окрему офшорну компанію виглядає найбільш логічним кроком, що дозволяє ефективно структурувати майбутню угоду, просто продавши цей офшор майбутньому власнику», – вважає експерт.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас