UBS спільно з іншими великими банками буде просувати використання нової цифрової валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS спільно з іншими великими банками буде просувати використання нової цифрової валюти

Фінтех і Картки
774
BNY Mellon, Deutsche Bank, Santander, а також міжбанківський брокер ICAP приєднуються до ініціативи швейцарського банку UBS з просування концепції створення цифрової валюти (Utility Settlement Coin, USC), говориться в прес-релізі Deutsche Bank.
Передбачається, що використання USC як цифрової моделі грошей дозволить полегшити рух платежів і розрахунки між фінансовими інститутами.
Банки планують почати тестування цифрової валюти, заснованої на технології blockchain, в реальних умовах, зазначають в Deutsche Bank.
Концепція USC розробляється UBS за допомогою компанії Clearmatics, що спеціалізується на створенні технологій клірингу.
“Основою для просування концепції стануть успішні початкові дослідження, проведені UBS і Clearmatics. Група сфокусується на фінансовому структуруванні USC, її вплив на структуру ринку, а також питаннях інтеграції ринку для створення повністю діючою цифровий валюти для майбутнього використання фінінститутами”, – йдеться в прес- релізі.
Clearmatics займається розробкою технологічної платформи, яка стане основою для концепції створення цифрової валюти.
“Активний діалог з центробанками і регуляторами продовжиться з метою забезпечення сильної, ефективної і відповідної регулятивним вимогам структури, в рамках якої буде використовуватися USC”, – відзначають в Deutsche Bank.
Передбачається, що концепція USC буде впроваджуватися поетапно. Метою першого етапу є залучення до ініціативи нових учасників ринку, а також розширення можливостей для підключення до неї і її використання.
“Проект створення цифрової валюти є дуже важливим для виявлення всіх переваг, які сектор може отримати від розподіленої автоматизованої технології в клірингу, розрахунках та управлінні заставним майном”, – зазначає засновник і головний виконавчий директор Clearmatics Technologies LTD Роберт Семс.
Ідея створення цифрової валюти з використанням технології blockchain давно витає на фінансових ринках. Ряд інвестбанків, включаючи Citigroup, веде схожі проекти, розраховуючи поліпшити діючу систему, коли переказ грошей між банками може тривати кілька днів.
Blockchain – це технологія розподілених баз даних (реєстрів), заснована на ланцюжку записів і стійка до фальсифікації, перегляду, злому і крадіжки інформації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас