Досягнення України у сфері фінансів і технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Досягнення України у сфері фінансів і технологій

Казна та Політика
986
Україна відзначає ювілей – 25 років незалежності. Незважаючи на труднощі, з 1991 року наша країна продемонструвала не просто потенціал, а реальні досягнення в різних сферах, включаючи фінансову і технологічну.
Цього року ювілей відзначає не лише Україна, а і гривня. Грошова реформа стартувала 2 вересня 1996 року, після чого Україна втратила купонних мільйонерів. А в обігу з’явилися гарні банкноти національної валюти – гривні.
Пізніше, ніж в інших країнах, але швидкісний мобільний інтернет все ж таки був запущений в Україні минулого року. У лютому 2015 три найбільші мобільні оператори отримали 3G-ліцензії, а влітку того ж року почали підключати абонентів. На сьогоднішній день триває робота над розширенням мережі і географії, а нині вже проходять перші тестування 4G.
Київ став п’ятим містом в світі (після Лондона, Чикаго, Санкт-Петербурга і Бухареста), де пасажири метрополітену здобули можливість оплачувати поїздку безпосередньо на турнікеті за допомогою банківської карти.
На початку 2015 року в Україні була запущена електронна система державних закупівель ProZorro, яка стала заміною державним тендерам в паперовій формі. З 1 квітня держзакупівлями онлайн в обов’язковому порядку користуються представники центральних органів виконавчої влади. А з 1 серпня всі державні тендери в Україні були переведені в електронну систему ProZorro.
Сьогодні Україна входить до п’ятірки країн-лідерів за використанням Bitcoin. За обсягами нас поки що не можна порівнювати з Китаєм, але можемо конкурувати з США, Європою та Росією. Крім того, 25% Bitcoin-проектів мають власників, керівництво або ключових розробників – вихідців з України. За словами представників Bitcoin-спільноти в Україні, наша країна є перспективним ринком для розвитку криптотехнологій.
2016-й ознаменувався довгоочікуваним приходом міжнародного сервісу таксі Uber в Україну. Українці отримали якісний сервіс, можливість швидко замовляти машину і оплачувати її безготівковим шляхом прямо в додатку.
Крім того, поки PayPal розмірковує над приходом в Україну, Mastercard запустив в нашій країні своє інноваційне цифрове платіжне рішення Masterpass. Україна стала 32-м ринком, де працює сервіс. Masterpass є універсальним цифровим гаманцем, в якому можна зберігати всі свої картки і за допомогою якого можна здійснювати покупки в один клік. Завдяки Masterpass не потрібно щоразу вводити дані платіжної картки для оплати покупки онлайн, а також свою адресу доставки.
Вітчизняні стартапи вже не вперше просувають імідж України в світі. Ось і на початку поточного року український стартап увійшов до трійки переможців конкурсу SVOD Europe.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас