Зарплати українців: Гройсман обіцяє "кроки, які люди відчують" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати українців: Гройсман обіцяє "кроки, які люди відчують"

Особисті фінанси
2339
Уряд найближчим часом розробить нову, більш справедливу систему оплати праці і пенсійного забезпечення.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.
“Заробітна плата українських громадян є недооціненою. Наше завдання – найближчим часом запропонувати нову систему, яка дозволить почати відновлення справедливості для працюючих громадян”, – зазначив прем’єр-міністр.
За його словами, уряд запропонує нову систему оплати праці і пенсійного забезпечення.
“Настав час, коли ми запропонуємо варіант, яким чином вирішити питання, який дасть можливість гідно оплачувати працю українських громадян, а також відновити соціальну справедливість у пенсійному забезпеченні. Це найголовніше наше завдання, – заявив Гройсман. – Найближчим часом ми презентуємо не популістські , а реальні кроки, які люди відчують “.
Зокрема, за його словами, потрібно детінізувати заробітні плати, знищити системи “уравняловок”, дати можливість побудувати якісну систему пенсійного забезпечення “для того, щоб український пенсіонер, а це мільйони людей, розумів, що якщо він працює – він отримає гідну пенсію, і це буде гарантувати держава “.
Гройсман повідомив, що сьогодні буде затверджено Генеральну угоду з профспілками, яка не підписувалася урядом 5 років.
“Зараз ми вперше це зробимо. Це не просто угода, яку ми підпишемо формально, – це наші спільні зобов’язання, які ми будемо виконувати для того, щоб захистити права пересічного українця”, – зазначив він.
“Яке наше завдання? Гідна робота, гідна заробітна плата, пенсійний вік – гідне пенсійне забезпечення. Я думаю, що настав час, коли ми всі ці проблеми вирішимо”, – наголосив Гройсман.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас