Власники мережі "Алло" передумали створювати Алло Банк, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники мережі "Алло" передумали створювати Алло Банк, - ЗМІ

Фондовий ринок
841
Власники торгової мережі “Алло” відмовилися від ідеї створити Алло Банк.
Ще 2014 року Національний банк відмовився затверджувати статут Алло Банку. Однак лише 18 серпня 2016 року засновник банку подав до Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку звіт про нульову додемісію. Гроші, виділені на створення банку, повернуті інвестору.
Дніпропетровська компанія “Алло” подала до Українського інституту інтелектуальної власності ( “Укрпатент”) заявку на реєстрацію знака “Алло Банк” 30 грудня 2013 року.
Після цього їхня компанія “Алло-Строй” в березні 2014 го виступила єдиним засновником ПАТ “Алло Банк”. Уже на початку літа 2014-го було проведено закрите розміщення акцій банку на 123 млн грн. Після підготовки звіту про розміщення акцій були затверджені статут та керівні органи банку. Однак НБУ не видав ліцензію Алло Банку.
Поданий пакет документів не відповідав вимогам закону про банки. Зокрема, розмір статутного капіталу був меншим, ніж 500 млн грн. Виходячи з цього, НБУ 16 вересня відмовив у погодженні статуту банку. “Надалі пакет документів за погодженням статуту ПАТ “Алло Банк” в НБУ не подавався”, – наголосив регулятор.
Додемісію на 500 млн грн група “Алло” не оголошувала, а через тиждень після відмови НБУ компанія “Алло-Строй” скасувала рішення про створення банку і повернула собі 123 млн грн, які вона перед цим направила на формування статутного капіталу банку.
І хоча мережа “Алло” припинила спроби створити банк, за рік, 10 липня 2015 го, вона отримала восьмирічний патент на знак для товарів і послуг “Алло Банк”. Цей “знак” планувалося використовувати для “здійснення фінансової та банківської діяльності”, і в мережі навіть говорили, що хочуть запропонувати своїм клієнтам фінансові послуги.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас