UVCA ініціює законодавчу заборону на вилучення серверів під час обшуку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UVCA ініціює законодавчу заборону на вилучення серверів під час обшуку

Казна та Політика
398
Українська асоціація венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA) вимагає від Верховної Ради ухвалити законопроект, що передбачає заборону на тимчасове вилучення електронних інформаційних систем і обмежує правові підстави для проведення обшуків, повідомила президент асоціації, заступник міського голови Дніпра Яника Мерило.
“Під час обшуків у суб’єктів господарювання спецпідрозділу можуть бути притягнуті виключно на підставі постанови слідчого судді і тільки за умови вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину”, – написала вона на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” в понеділок.
Як додала Я.Мерило, згідно із законопроектом, під час обшуку слідчі повинні будуть копіювати інформацію, а не вилучати техніку.
За її словами, адвокат зможе долучитися до процесу обшуку на будь-якому його етапі, а сам обшук буде дозволений тільки як виняткова слідча дія, коли неможливо отримати інформацію в інший спосіб.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України 22 серпня провела виїмку документів в офісі ТОВ “Юармс” (Київ), що належить засновнику “Квазар-Мікро” (холдинг KM Core) і відомому венчурному підприємцю Євгену Уткіну, у справі про закупівлю 2012 року дочірньою компанією НАК “Нафтогаз України” “Укргазвидобування” програмних продуктів SAP.
За словами Є.Уткіна, правоохоронці забрали кілька пудів макулатури і конфіскували заощадження співробітників господарського відділу. Всі дані компанії зберігалися на хмарних сервісах.
Він наголосив, що компанія впевнена в своїй правоті і зараз працює з адвокатами.
UVCA засновано в серпні 2014 року. Ініціаторами створення асоціації виступили Андрій Колодюк, Яника Мерило і Наталя Яресько. Членами асоціації є близько 40 учасників інвестиційного ринку, зокрема Horizon Capital, KM Core, AVentures, Intel Capital, SCM, Варшавська фондова біржа та інші міжнародні інвестори. Крім того, партнерами асоціації є Всесвітній банк і Європейський банк реконструкції та розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас