"Енергоатом" має намір забезпечити фінансування ЦСВЯП шляхом випуску облігацій на ринках капіталів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" має намір забезпечити фінансування ЦСВЯП шляхом випуску облігацій на ринках капіталів США

Казна та Політика
254
Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” має намір забезпечити фінансування проекту будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) шляхом випуску облігацій на ринках капіталів Сполучених Штатів Америки за допомогою Bank of America Merrill Lynch (США).
Про це свідчать матеріали НАЕК “Енергоатом”, оприлюднені в системі державних закупівель ProZorro по тендеру на залучення послуг координації процесу Due diligence “Енергоатому” в рамках цього проекту.
Зокрема, в рамках цього проекту НАЕК “Енергоатом” має намір домовитися з Bank of America Merrill Lynch про координацію проведення процедури Due diligence і розробку попередніх умов фінансування, співпрацю з OPIC (Корпорація приватних закордонних інвестицій США) і підготовку документації для випуску цінних паперів на фондовому ринку США для подальшого кредитування держкомпанії.
Вартість цих послуг Bank of America Merrill Lynch становить 1,5 млн доларів.
Термін виконання вищевказаних процедур 1 рік – з 1 вересня 2016 по 31 серпня 2017 року.
Як повідомлялося, в листопаді 2015 року президент НАЕК “Енергоатом” Юрій Недашковський відзначав, що компанія має намір залучити у американських фінансових установ кредитні кошти в розмірі 250 млн доларів строком на 20 років під нижче ніж 7% річних для реалізації проекту ЦСВЯП. Контракт з Holtec International як з переможцем міжнародного конкурсу був підписаний 2005 року.
26 січня 2015 року НАЕК “Енергоатом” і американська корпорація Holtec International уклали додаткову угоду до контракту про будівництво в Україні ЦСВЯП для зберігання відпрацьованого ядерного палива з трьох українських атомних електростанцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас