Транш МВФ для України відкриє дорогу фіндопомозі від ЄС - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транш МВФ для України відкриє дорогу фіндопомозі від ЄС - Яресько

Казна та Політика
900
Фінансова допомога Міжнародного валютного фонду для України відкриє кредитні гарантії США, а також дорогу для отримання економічної допомоги від ЄС. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявила екс-міністр фінансів України Наталія Яресько.
За її словами, транш МВФ Україні необхідний, так як він відкриє нові можливості для фінансової допомоги.
“Він (посол США в Україні Джеффрі Пайетт – ред.) мав на увазі, що цей транш йде в резерви Нацбанку України. І дійсно, 1 млрд додатково це плюс, але це не критично на сьогодні. Ці гроші мають більше значення, ніж просто додаток резервів. Це відкриває нам такі кредитні гарантії американського уряду, 1 млрд дол., які йдуть до бюджету, і це вже інше питання. І бюджету потрібні ці кошти. Плюс транш відкриває дорогу економічній допомозі від ЄС. Плюс це показник, що процес йде . Тобто треба довести цей процес. Я вірю, що це буде зроблено і воно потрібно “, – сказала Яресько.
Нагадаємо, посол США в Україні Джеффрі Пайетт заявляв, що Україна на даний момент не має потреби в отриманні чергового траншу від Міжнародного валютного фонду, так як у неї вистачає резервів і стабільний курс валюти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас