Банки Азербайджану обмежили продаж валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Азербайджану обмежили продаж валюти

Світ
917
Найбільші банки в Баку 19 і 20 серпня або повністю зупинили продаж іноземної валюти без пояснення причин, або обмежили операції сумою від $ 100 до 500 в руки.
Як повідомляє Bloomberg, зокрема, продаж валюти сумою $ 100 на людину обмежило відділення Demir Bank на вулиці Нізамі в центрі азербайджанської столиці. Операціоніст банку повідомив кореспонденту агентства, що у банку були проблеми із задоволенням попиту населення.
Продаж валюти є прерогативою банків, і регулятор не може втручатися в цей процес, сказав Bloomberg по телефону радник голови Палати з нагляду за фінансовими ринками Азербайджану Руфат Абассом.
Обмеження продажу валюти підстьобнуло торгівлю доларами на чорному ринку, відзначає Bloomberg. Зокрема, агентство виявило біля станції метро «Наріман Наріманов» міняйла, який продавав долари по 1,7 маната, тоді як офіційний курс, встановлений Банком Азербайджану, становив 1,62 маната за долар.
У 2015 році Банк Азербайджану двічі девальвував манат. Після переходу до плаваючого курсу в грудні минулого року національна валюта країни ослабла в півтора рази по відношенню до долара. У поточному році манат знизився по відношенню до американської валюти більш ніж на 7%. У п’ятницю, 19 серпня, він впав на 2,5%, до 1,68 маната за долар, а вранці в понеділок долар коштував 1,64 маната.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас