Україна в перспективі може почати спільне з США виробництво зброї, - Чалий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в перспективі може почати спільне з США виробництво зброї, - Чалий

Казна та Політика
570
Україна і Сполучені Штати Америки (США) можуть почати спільне виробництво зброї на українській території, а сама ця ідея має великі перспективи. Про це сьогодні в Києві заявив посол України в США Валерій Чалий.
Як наголошується, зараз українсько-американське співробітництво у військовій сфері триває – цього року США виділили понад 650 млн гривень на різні оборонні проекти, а також здійснюють поставки нелетальної зброї.
“Цього рокуі виділено безпрецедентну суму, до якої входить понад 650 млн доларів допомоги Україні … 335 млн доларів на питання безпеки і оборони, і сьогодні триває постачання техніки для України”, – сказав Чалий.
За словами посла, офіційний Вашингтон наразі дотримується послідовної і чіткої позиції щодо України.
“На платформі і республіканців, і демократів звучать чіткі позиції щодо підтримки України для протидії спробам анексовання території і виведення російських військ з території України. Інформаційно ми реагуємо, але в будь-якому варіанті розвитку подій питання України буде розглядатися більш активно, ніж навіть сьогодні”, – запевнив дипломат, вказавши також на “дедалі більші можливості взаємодії з Білим домом”.
Водночас, як уточнив український посол в США, “важливі навіть не самі постачання (летальної зброї. – Ред.), а власне цей сигнал, що від Америки сьогодні надходить саме така зброя”.
“Сьогодні в американському Конгресі і Сенат, і Палата представників чітко визначили таку можливість: 50 млн виділяється на такі постачання. Є різні позиції Білого дому, одна з них – можливо, цього не треба робити … Моя ідея, яка має шанс на втілення – виробляти зброю в кооперації з американцями на українській території, тому зараз у нас відновлено можливості для такого виробництва, є треті ринки, крім наших потреб, тому це перспективна ідея “, – підсумував Чалий.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас