Мінінфраструктури підготувало ряд нормативних змін в рамках лібералізації ринку автобусних перевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури підготувало ряд нормативних змін в рамках лібералізації ринку автобусних перевезень

Казна та Політика
123
Міністерство інфраструктури України провело консультації з учасниками ринку автобусних перевезень і на основі їх пропозицій підготувало проект про внесення змін до нормативно-правові акти, що регулюють ці питання.
Згідно з проектом змін до існуючих нормативно-правові акти у рамках лібералізації та дерегуляції ринку міжобласних, міжміських і приміських регулярних автобусних перевезень, який оприлюднений на веб-сайті міністерства, зокрема, пропонується норма, згодному якої об’єктом конкурсу може бути як організатор, так і перевізник ; передбачається онлайн система подачі документів на конкурс і прозорість процедури його проведення; встановлення мінімально необхідного пакету документів для участі в конкурсі.
Крім того, пропонується новий підхід до співпраці між автостанцією та перевізником по формуванню автостанційного збору: вартість послуг, яка входить в збір, буде сплачуватися пасажиром тільки за фактом користування тією чи іншою послугою, а не в обов’язковому порядку.
Також пропонується скасування перерахування перевізником частини збору автостанцій в разі, якщо пасажир купує квиток не на автостанції, зміна процедури відкриття, закриття та зміни маршруту; спрощення процедури атестації та відкриття автостанції.
Крім іншого міністерство має намір спростити процедуру обстеження для відкриття нових маршрутів, закріпити ініціативу щодо обстеження на міжобласних і внутрішньообласних маршрутах за перевізником, а також спростити процедуру оформлення паспорта маршруту (скасування обов’язкового узгодження організатором перевезень, органами МВС, дорожніми службами і ГСБТ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас