Мінінфраструктури перегляне всі регуляторні акти для спрощення розвитку бізнесу - заступник міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури перегляне всі регуляторні акти для спрощення розвитку бізнесу - заступник міністра

Казна та Політика
155
Міністерство інфраструктури України розпочало роботу з перегляду всіх регуляторних актів на відповідність державній регуляторній політиці.
Як повідомила прес-служба міністерства, про це 19 серпня 2016 року заявив на першому засіданні робочої групи із зазначеного питання заступник міністра Дмитро Роменський.
“Згідно з дорученням першого віце-прем’єр-міністра України і при координації міністра інфраструктури Володимира Омеляна відбувається системний перегляд всіх регуляторних актів на відповідність державну регуляторну політику. Згідно з цим дорученням, створено робочу групу. Ми повинні системно, глобально здійснити перегляд всіх регуляторних актів та виявити ті , які затримують розвиток бізнесу, які вимагають перегляду і спрощення процедури, вдосконалення “, – зазначив Д.Роменський.
Заступник міністра також повідомив, що допомогу міністерству в цій роботі буде надавати офіс BRDO.
“Допомагати в цій роботі нам буде офіс BRDO – сприяння в роботі та розробці методичних рекомендацій. Вони перейняли британську модель, спростили і адаптували до українських реалій. Робота повинна включати три основних етапи: очищення нормативно поля від вигаданих актів, прийнятих у невідповідності до законів; аналіз необхідності і принципу дії кожного регулятивного документа і підвищення рівня залучення бізнесу до нормотворчого процесу “, – констатував Д.Роменський.
Офіс ефективного регулювання BRDO створений за ініціативою Мінекономрозвитку і західних партнерів уряду Канади та Світового банку і є незалежною недержавною структурою, що фінансується міжнародними донорами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас