Екс-співробітник Deutsche Bank, який повідомив про махінації зі звітністю, відмовився від нагороди $8,25 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-співробітник Deutsche Bank, який повідомив про махінації зі звітністю, відмовився від нагороди $8,25 млн

Світ
839
Колишній співробітник Deutsche Bank AG Ерік Бен-Арци, показання якого допомогли притягти банк до відповідальності за приховування збитків, відмовився від нагороди Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) в розмірі $8,25 млн, повідомляє Financial Times.
Запропонована винагорода була третьою за величиною в історії SEC.
Е.Бен-Арци, колишній ризик-менеджер німецького банку, пішов на такий крок на знак протесту проти того, що SEC так і не покарала конкретних керівників фінкомпанії, обмежившись штрафом в розмірі $55 млн, який банк виплатив торік.
Також він вказав на те, що багато високопоставлених юристів Deutsche Bank згодом перейшли на роботу в SEC. Так, Роберт Хузамі у 2009-2013 роках очолював відділ SEC щодо забезпечення виконання законодавчих вимог, а до цього працював старшим радником DB в Південній і Північній Америці. Роберт Райс, старший юрист DB 2004-2013 роках, потім став старшим радником SEC.
Розслідування стосовно банку було завершено минулого року. За його результатами з’ясувалося, що DB в 2008-2009 роках, у розпал фінансової кризи, не став відображати на своїх рахунках реальну вартість деяких кредитних дефолтних свопів (CDS), що істотно подешевшали в той період, приховавши таким чином збитки за цими інструментами.
Е.Бен-Арци і старший трейдер банку Метью Сіммонс незалежно один від одного повідомили про порушення американським регуляторам. М.Сіммонс відмовлятися від нагороди не став.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас