Brent тримається вище $50 на очікуваннях спільних дій країн ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent тримається вище $50 на очікуваннях спільних дій країн ОПЕК

Енергетика
245
Ціни на нафту, почавши в п’ятницю торги із зниження, потім пішли вгору і можуть завершити тиждень рекордним за останні 5 місяців зростанням.
Нафта подорожчала в порівнянні з рівнем початку місяця вже більш ніж на 20% через зниження запасів сировини, а також повідомлень про можливість спільних дій країн-виробників щодо обмеження видобутку.
Зустріч країн-членів ОПЕК повинна піти в кінці вересня, ряд країн висловили зацікавленість у відновленні переговорів про обмеження видобутку на досягнутому рівні. Аналогічні переговори в квітні не привели до результату через позицію Ірану.
Колишній голова ОПЕК Шакіб Хеліль припустив напередодні, що найбільші в світі експортери нафти можуть все ж домовитися про замороження видобутку на зустрічі в Алжирі в вересні, оскільки Саудівська Аравія, Іран, Ірак, а також Росія добувають максимально високі обсяги нафти або близькі до цього.
Жовтневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилися в ціні на 1 цент – до $ 50,88 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу виросли на 0,3% – до $ 48,36 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас