У Росії будуть стежити за власниками платіжних карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії будуть стежити за власниками платіжних карток

Світ
598
У Росії подумують про стеження за власниками платіжних карток «Мир». Для цього Національна система платіжний карт (НСПК) має намір використовувати технологію геолокації, яка буде визначати місцезнаходження клієнтів при здійсненні операцій по картках, повідомило джерело, близьке до Центробанку Росії, передають «Известия». Така опція допоможе мінімізувати шахрайство: система буде відслідковувати місцезнаходження власників карток і блокувати операції, якщо клієнт знаходиться далеко від місця скоєння операції. Для цього клієнтам необхідно завжди тримати смартфон при собі і забезпечувати йому підключення до Інтернету. В іншому випадку, якщо опція геолокації підключена, для здійснення операції по картці клієнту необхідно буде додатково звернутися в банк. При підключенні мобільної геолокації, зазначає джерело, клієнт сам буде давати згоду на відстеження його місця розташування.
Банки-учасники проекту випускають національну платіжну карту «Мир». Всі вони підтвердили можливість впровадження даної послуги.
Платіжні операції з інших країн викликають особливе занепокоєння у банків, оскільки мають на увазі велику ймовірність шахрайства, ніж операції всередині країни. Нова послуга дасть можливість банку-емітенту без проблем авторизувати операції держателів карток при їх поїздках за кордон, повідомляють в прес-службі НСПК.
Національною платіжною карткою «Мир» незабаром можна буде користуватися у В’єтнамі. Також, НСПК веде переговори з платіжними системами Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Індії, Китаю та Японії.
Найбільші міжнародні платіжні системи Visa і Mastercard також пропонують сервіс геолокації – Visa Mobile Location Confirmation і Mastercard and Syniverse – з метою зниження рівня шахрайства і числа відмов в авторизації при оплаті покупок платіжними картами.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас