Порошенко вважає вдалим експеримент щодо ремонту доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вважає вдалим експеримент щодо ремонту доріг

Казна та Політика
1149
Президент Петро Порошенко вважає вдалим експеримент по ремонту доріг за рахунок надходжень митних платежів у Львівській області.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
Під час робочої поїздки до Львівської області Порошенко ознайомився з ходом реконструкції доріг в регіоні на прикладі ділянки дороги “Броди – Радехів – Червоноград”.
Президент підкреслив, що завдяки експерименту, розпочатого у вересні 2015 року, частина митних надходжень йде на будівництво і ремонт транспортних шляхів, що дозволило місцевій владі розпочати капітальний ремонт доріг.
Зокрема, Львівська область в 2015 році отримала 600 млн гривень, в цьому році надходження очікуються на рівні 1 млрд гривень.
“Ми зацікавлені, щоб люди самі могли впливати на збільшення надходжень від митниці і знали куди ці кошти пішли”, – сказав Порошенко.
Він зазначив, що експеримент проводиться в різних областях, проте Львівська область є рекордсменом з митних надходжень.
Глава держави також підкреслив, що завдяки відновленню автомобільних доріг соціально-економічна ситуація в регіонах змінюється на краще, збільшується кількість туристів.
“Дороги – це інвестиції в економіку, це туристи, які до нас приїжджають. Дороги – це образ України”, – зазначив Президент.
Як повідомлялося раніше, в грудні 2015 року Верховна Рада дозволила проведення експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, а також визначила напрямок використання відповідних коштів на розвиток доріг в раніше зазначених областях і поширення експерименту на Київ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас