МВФ вимагає від України виправити систему е-декларування - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вимагає від України виправити систему е-декларування - ЗМІ

Казна та Політика
1182
Міжнародний валютний фонд (МВФ) порадив Україні швидше виправити роботу системи електронного декларування. Про це пише “Європейська правда” з посиланням на джерела.
За даними видання, лист направив керівник місії фонду Рона ван РООД. Адресатами стали особисто прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, кілька ключових міністрів і глава НАЗК Наталія Корчак.
Копія документа є також в декількох дипмісіях в Києві. Документ датований 16 серпня.
Відзначається, що сигнал МВФ не залишає простору для різночитань. Почавши з короткої згадки про те, що Україна успішно рухалася до виконання вимог МВФ, в фонді повідомили Києву: зараз цей рух призупинено.
“Без сертифікації система не буде вважатися робочою і відповідати зобов’язанням за програмою, яка була підтримана МВФ. Тому ми закликаємо вас невідкладно виправити цей недолік”, – йдеться в документі.
Як повідомлялося, опівночі 15 серпня сайт Національного агентства по запобіганню корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.
У той же час через відсутність атестата захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ у суді. Відповідно, посадових осіб, що опублікують неправдиву інформацію про свої доходи, неможливо буде притягнути до відповідальності.
В Євросоюзі заявили, що система електронних декларацій повинна отримати сертифікацію, адже це головна умова, при якій вона допоможе в боротьбі з корупцією.
НАЗК розраховує, що система повноцінно запрацює вже з 1 вересня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас